Skip links

Δελτίο Τύπου Νο2

Η απάτη των κομμάτων που έκαναν αντιπολίτευση στην ψήφιση των μνημονίων

και της προδοσίας της Μακεδονίας.

Ο εκλογικός νόμος  (ΠΔ 26/2012) στο άρθρο 104, γράφει ότι: Βουλευτική έδρα που κενώθηκε, αναπληρώνεται από τον αναπληρωματικό και εάν δεν υπάρχει (ή έχει παραιτηθεί και αυτός) , προκηρύσσονται εκλογές στην εκλογική περιφέρεια για την αναπλήρωση της έδρας.

Το Σύνταγμα στο άρθρο 53 παρ 2 μας λέει στην ουσία, ότι η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από 300 Βουλευτές κατά τα πρώτα 3 έτη.

Δηλαδή εάν παραιτηθεί ένας Βουλευτής και δεν αναπληρωθεί από τον αντικαταστάτη του, τότε κατά τα πρώτα 3 έτη της Κυβέρνησης, η Βουλή κλείνει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ για 30 ημέρες γιατί δεν έχει 300 Βουλευτές.

Κατά την διάρκεια ψήφισης των μνημονίων αλλά και της προδοσίας της Μακεδονίας, εάν από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ που το έπαιζε ενίοτε αντιπολίτευση (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΧΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΛΑΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΜΕΡΑ25 κλπ) είχε παραιτηθεί ένας Βουλευτής ΚΑΘΕ 29 ημέρες, η Βουλή δεν θα μπορούσε να νομοθετήσει για όσο θα υπήρχαν Βουλευτές για να παραιτούνται.

Αυτό που λέμε, έγινε με τις αναπληρωματικές εκλογές της Β’ Αθηνών που διεξήχθησαν στις 5 Απριλίου του 1992 με την έδρα του Δημ. Τσοβόλα (που την έχασε λόγω δικαστικής απόφασης), όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε ότι δεν θα αναπληρωθεί από αντικαταστάτη, αλλά θα πάει σε εκλογές (στην περιφέρεια που έβαζε Βουλευτής ο Τσοβόλας), τις οποίες  κέρδισε με 67,7% με αντίπαλο τον τότε Βασίλη Λεβέντη με την Ένωση Κεντρώων που υποστηριζόταν ανεπίσημα από την ΝΔ. Την έδρα την πήρε ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Δηλαδή δεν λέμε κάτι καινούριο και αδοκίμαστο. Λέμε κάτι δοκιμασμένο, το οποίο έχει γίνει στο παρελθόν και τα κόμματα το ήξεραν.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Εάν ένα κόμμα από αυτά που το έπαιζε αντιπολίτευση, είχε βάλει να παραιτηθεί ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ του (μαζί και οι αντικαταστάτες) τότε θα πηγαίναμε σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και όχι σε εκλογές τοπικής εκλογικής περιφέρειας. ΞΑΝΑΛΕΜΕ,  ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..

Οποιοδήποτε κόμμα, που έχει Βουλευτή επικρατείας, ανά πάσα στιγμή (εντός των 3 πρώτων ετών), μπορεί να προκαλέσει ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

Άρα οι προτάσεις μομφής που κάνουν τα προδοτικά κόμματα, είναι για το θεαθήναι και για να κοροιδέψουν τους ψηφοφόρους τους.

Όπως καταλαβαίνετε ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, σας πρόδωσαν (γιατί δεν το έκαναν) και εδώ οι μάσκες ΕΠΕΣΑΝ.

🍪 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σου.